Granskingsenhet

DETEKTIMEN: Granskingsenheten i Lugoba i Tanzania diskuterer strategi under sporingen av offentlige midler til Kihangwa barneskole. Foto: Nizar Utanga/Kirkens Nødhjelp

DETEKTIMEN: Granskingsenheten i Lugoba i Tanzania diskuterer strategi under sporingen av offentlige midler til Kihangwa barneskole. Foto: Nizar Utanga/Kirkens Nødhjelp

Se gavekort

Granskingsenhet
15 000,-

Opprett en granskingsenhet!

Det er ingen selvfølge at verdens rikeste land også er verdens beste land å bo i. En av de viktigste årsakene til det er korrupsjon. Kamp mot korrupsjon er en forutsetning for økonomisk vekst og utvikling. Sammen med Kirkens Nødhjelps kan din virksomhet etablere enn granskingsenhet tilknyttet en landsbybank, og slik sikre at menneskene i et fattig lokalsamfunn får oppfylt retten til rent vann, helsehjelp og skole.

Gi dine medarbeidere en gave som kan forandre et helt samfunn!

Ta kontakt med vårt næringslivsteam, så finner vi den beste løsningen for din bedrift/organisasjon! Ring Giverservice på tlf. 22 09 27 00 eller send en e-post til bedrift@nca.no. Du kan også gjennomføre bestillingen av et fritt antall gavekort med egen hilsen, logo og signatur her:

Klikk her for å se og tilpasse kortet ditt. Dette er nødvendig for å gjennomføre bestillingen.

* Påkrevde felt

15 000,-
Beskrivelse

Detaljer

Dette er en symbolsk gave. Granskingsenheter er et av virkemidlene Kirkens Nødhjelp benytter i sitt arbeid rundt om i verden. Men korrupsjonsjegere alene løser ikke alle problemer. Pengene fra denne gaven kan også bli brukt på andre tiltak i andre prosjekter, for å støtte dem som til en hver tid trenger det aller mest.

Tanzania er rikt på mineraler, olje og gass, men rikdommene havner i hendene på noen få. Offentlige midler til vanninfrastruktur, helsetjenester og utdanning ender ofte opp i lommene på korrupte tjenestemenn. Sammen med lokale partnere har Kirkens Nødhjelp opprettet rundt 3 000 lokale spare- og lånegrupper, såkalte Village Community Banks (VICOBA), der totalt over 70 000 medlemmer sparer sammen, låner ut til hverandre og investerer i små, lokale virksomheter. Det gir gründere muligheten til å realisere sine ideer, utvikle lokale varer og tjenester og skape gode arbeidsplasser. I disse lokalsamfunnene ser vi at mennesker som får dekket sine grunnleggende behov, også får overskudd og motivasjon til å engasjere seg i lokalsamfunnet og bekjempe andre strukturelle årsaker til fattigdom, slik som korrupsjon. Kirkens Nødhjelp bidrar til etableringen av lokale granskingsenheter gjennom støtte til kurs og oppfølging.

Deres korrupsjonsjegere kan sette seg inn i hvilke rettigheter de har, de lærer seg å spore offentlige bevilgninger, avslører korrupte tjenestemenn og stiller myndighetene til ansvar overfor lokalbefolkningen. Erfaringene viser at det å bringe korrupsjonen frem i lyset, kan være nok til å sikre folk de tjenestene de har krav på.

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Velg prisnivå 15 000,-

Et øyeblikk ...

{{var product.name}} ble lagt til i handlekurven. Handle videre
Gå til kassen