Brønn

ØNSKEBRØNN: For kvinnene i Nzulu utenfor Goma i Øst-Kongo har brønnen forandret alt. Foto: Cathrine Bøe Gjesti/Kirkens Nødhjelp

ØNSKEBRØNN: For kvinnene i Nzulu utenfor Goma i Øst-Kongo har brønnen forandret alt. Foto: Cathrine Bøe Gjesti/Kirkens Nødhjelp

Se gavekort

Brønn
100 000,-

En gave å samles om

Denne brønnen er mer enn et seksti meter dypt borehull, et rør og en vannpumpe. Den er mer enn tilgang til friskt, rent grunnvann. Den er mer enn alle jentene og kvinnene i et lokalsamfunn som slipper å gå i flere timer og bære vann hver eneste dag. Den gir mer enn liv, helse, tid og krefter til skolegang og inntektsbringende arbeid. Brønnen er et samlingspunkt.

Å vite at man sammen har forandret hundrevis av liv, er noe å samles om. Å vite at man har lagt grunnlaget for utvikling av et helt lokalsamfunn, gir stolthet og samhold. Gjør denne brønnen til et samlingspunkt for hele bedriften!

Ta kontakt med vårt næringslivsteam, så finner vi den beste løsningen for din bedrift/organisasjon! Ring Giverservice på tlf. 22 09 27 00 eller send en e-post til bedrift@nca.no. Du kan også gjennomføre bestillingen av et fritt antall gavekort med egen hilsen, logo og signatur her:

Klikk her for å se og tilpasse kortet ditt. Dette er nødvendig for å gjennomføre bestillingen.

* Påkrevde felt

100 000,-
Beskrivelse

Detaljer

Dette er en symbolsk gave. Rent vann er en hovedprioritet i Kirkens Nødhjelp sitt arbeid rundt om i verden. Men rent vann alene løser ikke alle problemer. Pengene fra denne gaven kan også bli brukt på andre tiltak i andre prosjekter, for å støtte dem som til en hver tid trenger det aller mest.

I Kirkens Nødhjelps vannprogram gjennomføres brønnprosjekter i samarbeid med lokalbelfolkningen og lokale partnere. De lokalsamfunnene der behovene og sårbarheten er størst, prioriteres.

For å sikre langsiktighet og kvinners deltakelse i prosjektet, starter prosessen med mobilisering av lokalbefolkningen som skal sikres tilgang til rent vann. Lokalsamfunnet der brønnen skal installeres, velger en vannkomité med ansvar for organiseringen av drift og vedlikehold av vanninstallasjonen, samt innsamling og forvaltning av vanntariffen. Kvinner skal spille en sentral rolle i denne vannkomiteen, ettersom kvinnene bokstavelig bærer byrden med å forsyne sine familier med vann. Vanntariffen brukes blant annet på tilveieskaffelse av reservedeler og verktøy.

For å avgjøre hvor brønnen skal graves eller bores, foretas en hydrogeologisk undersøkelse av grunnen. Grunne brønner kan graves for hånd, men der rent vann ikke er tilgjengelig nærme overflaten, bruker Kirkens Nødhjelps implementerende partner en moderne rigg til å bore seg ned til en vannkilde. Deretter støpes det et fundament og installeres en vannpumpe. Det kan dreie seg om en håndpumpe eller en av ulike typer mekaniske pumper, som i en del tilfeller drives av strøm fra solcellepaneler. Ofte gjerdes brønnen inne, blant annet for å beskytte den mot forurensning fra beitende husdyr.

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Velg prisnivå 100 000,-

Et øyeblikk ...

{{var product.name}} ble lagt til i handlekurven. Handle videre
Gå til kassen