Lege på liv og død

Lege på liv og død: Kirkens Nødhjelp har gjennom en årrekke støttet Denis Mukweges arbeid for voldtatte kvinner og hans kamp mot kjønnsbasert vold i Øst-Kongo. Omslag: Cappelen Damm

Lege på liv og død: Kirkens Nødhjelp har gjennom en årrekke støttet Denis Mukweges arbeid for voldtatte kvinner og hans kamp mot kjønnsbasert vold i Øst-Kongo. Omslag: Cappelen Damm

Lege på liv og død
369,-

Støtt kampen mot krigsvoldtekter!

Gi en sjeldent sterk og viktig leseopplevelse i gave, og støtt Kirkens Nødhjelps arbeid for voldtatte kvinner og kamp mot kjønnsbasert vold i DR Kongo!

I DR Kongo brukes voldtekt taktisk i konflikten mellom regjeringsstyrker og ulike væpnede grupper. Gynekologen Denis Mukwege har i en årrekke ledet Panzi-sykehuset, der overlevende etter voldtekt får medisinsk behandling, og rehabiliteringssenteret Maison Dorca (Dorcas hus), der kvinnene får psykososial oppfølging, yrkesopplæring, entreprenørskapskurs og støtte til etablering av inntektsbringende virksomhet. Dr. Mukwege engasjerer seg også sterkt i kampen mot kjønnsbasert vold. Midt i en konflikt der systematiske og brutale voldtekter nettopp er ment å ødelegge familier og lokalsamfunn, arbeider Dr. Mukwege med fare for eget liv. Dette arbeidet er en viktig del av Kirkens Nødhjelps prosjekter i Den demokratiske republikken Kongo.

Fredsprisvinner, Denis Mukwege er blitt verdenskjent for sitt arbeid og har mottatt en rekke priser, blant annet FNs pris for menneskerettigheter, Olof Palme-prisen og Årets afrikaner!

Berthil Åkerlund er journalist med Afrika som spesialitet. Han har fulgt Denis Mukwege under en av de mest dramatiske periodene i doktorens liv, i Bukavu i DR Kongo, og i Brussel og Sverige.

Beskrivelse

Detaljer

NB! Boken "Denis Mukwege – Lege på liv og død" av Berthil Åkerlund er ikke en symbolgave. Du vil motta boken som pakke i posten. Overskuddet fra salget av boken i denne nettbutikken utgjør frie midler til hele Kirkens Nødhjelps arbeid. I tillegg donerer Cappelen Damm forlag 30 kroner for hver solgte bok til våre prosjekter knyttet til Denis Mukweges arbeid for voldtatte kvinner og mot kjønnsbasert vold i DR Kongo. 

Forfatter: Berthil Åkerlund
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm 
Språk: Bokmål
Originaltittel: Denis Mukwege, En levnadsberättelse
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN/EAN: 9788202496739
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Velg prisnivå 369,-

Et øyeblikk ...

{{var product.name}} ble lagt til i handlekurven. Handle videre
Gå til kassen