Grønnsakshage

Elizabeth Mpigauzi fra Chunya er enke med fire barn. På ett år gikk hun fra fattigdomsgrensen til 13 grønnsaksbed, 4 innhøstinger og 100 kroner i dagslønn!

Elizabeth Mpigauzi fra Chunya er enke med fire barn. På ett år gikk hun fra fattigdomsgrensen til 13 grønnsaksbed, 4 innhøstinger og 100 kroner i dagslønn!

Se gavekortet

  • 1. Skriv inn din personlige hilsen på innsiden av omslaget.
  • 2. Legg symbolgavekortet inn i omslaget.
  • 3. Lukk omslaget med klistermerket som følger med.
  • 4. På baksiden av omslaget er det informasjon om hva symbolske gaver er.
  • Velger du levering på epost, kan du skrive ut eller videresende symbolgavekortet.
Grønnsakshage
200,-

Gaven til en med grønne fingre

Det er dyrt å være fattig. Tanzania er et av mange fattige land der mange av de fattigste er småbønder. De har ofte ikke råd til å investere i moderne jordbruksmetoder. Moderne frø og gjødsel av god kvalitet selges ofte i store kvanta, som ikke er tilgjengelige for dem som driver småskalaproduksjon.

Med din gave kan du gi en fattig bonde med grønne fingre verktøyene hun trenger til å jobbe seg selv ut av fattigdom. 

* Påkrevde felt

200,-
Beskrivelse

Detaljer

Dette er en symbolsk gave. Grønnsakshager er et av virkemidlene Kirkens Nødhjelp benytter i sitt arbeid rundt om i verden. Men grønnsaksdyrking alene løser ikke alle problemer. Pengene fra denne gaven kan også bli brukt på andre tiltak i andre prosjekter, for å støtte dem som til en hver tid trenger det aller mest.

I Tanzania har vi fått hjelp av den norske forretningsutvikleren Jakob Fagerland til å skape et banebrytende pilotprosjekt som viser hvordan mikroinvesteringer kan være en vei fra fattigdom til et bærekraftig levebrød for bønder som livnærer seg på småskalaproduksjon, ofte av arealkrevende avlinger som mais og solsikke.

Såkorn av god kvalitet leveres kun i store kvanta, og er derfor utenfor rekkevidden til fattige bønder. Dette prosjektet gir bøndene muligheten til å utvikle en stabil og lønnsom produksjon med en startinvestering på under 100 kroner. Prosjektet bygger på infrastrukturen Kirkens Nødhjelp og våre partnere har bygget opp over flere år, med 100.000 mennesker organisert i over 3.000 lokale spare- og lånegrupper. Det nasjonale nettverket gjør skalering av prosjektet mer effektivt, og felleskapet av småbønder i hver gruppe gir positive ringvirkninger i lokalsamfunnet.

Bonden starter med et grønnsaksbed på 8×1 meter. Ved hjelp av en enkel kanne og to dryppvanningsslanger, kan bonden selv lage et enkelt irrigasjonsanlegg. Bonden kjøper kvalitetsfrø og -gjødsel fra en lokal «agroprenør», som kjøper inn større kvanta og selger videre i porsjoner som er tilpasset slike små grønnsaksbed. På bare 90 dager gir disse bedene flere ganger større og mer varierte avlinger og en avkastning på opptil 10 ganger investeringen. En del av avkastningen kan investeres i et nytt grønnsaksbed, og i løpet av bare ett år gir disse småbrukene familiene et næringsrikt kosthold og stabile inntekter som for eksempel kan brukes på helsetjenester og skolegang til barna.

I dette prosjektet deler ikke Kirkens Nødhjelp ut hverken frø, gjødsel eller utstyr. I stedet går din støtte til å spre kunnskap gjennom utvikling og utvidelse av selve prosjektet. Vi ansetter agronomer, slik at vi kan hjelpe mange flere mennesker å løfte seg selv ut av fattigdom. Med din støtte kan prosjektet oppskaleres både i Tanzania og i andre prosjektland med liknende forutsetninger, for å gi enda flere mennesker enda større muligheter for hver krone.

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Velg prisnivå 200,-

Et øyeblikk ...

{{var product.name}} ble lagt til i handlekurven. Handle videre
Gå til kassen