Geogo

LEK & LÆR: Geogo er en morsom og spennende måte å lære mer om verdens folkerikeste land. Foto: Kristin Morseth/Kirkens Nødhjelp

LEK & LÆR: Geogo er en morsom og spennende måte å lære mer om verdens folkerikeste land. Foto: Kristin Morseth/Kirkens Nødhjelp

Geogo
289,-

Få kunnskap –  gi kunnskap!

Kirkens Nødhjelp har utviklet sitt eget kunnskaps- og strategispill! Geogo er en morsom måte å bli bedre kjent med verden på. 

Geogo går ut på å samle flest mulig stikk med flest mulig kort som hører sammen. Spillet består av 90 kort: 18 kortsett med 5 kort i hvert sett De 18 kortsettene representerer verdens 18 mest folkerike land. For hvert land finner du 1 landkort, 1 hovedstadskort, 1 flaggkort, 1 kartkort og 1 fasitkort. 

Geogo gir kunnskap – til deg – og til mennesker som skal finne sin egen vei ut av fattigdom. Spillet handler om å lære, ha oversikt og tenke fremover. Det gjør Kirkens Nødhjelps arbeid også. Inntektene fra dette spillet bidrar til kapasitetsbygging og kvalitetskontroll som sikrer bærekraft i Kirkens Nødhjelps prosjekter. 

Geogo egner seg best for 2–6 spillere fra 12-årsalderen. 

Beskrivelse

Detaljer

NB! Denne gaven er et fysisk produkt (kortspillet Geogo). For hvert spill du kjøper, går 250 kroner til Kirkens Nødhjelps arbeid med å planlegge, overvåke, evaluere og rapportere fra prosjektene. Dette arbeidet bidrar til at vi hele tiden kan forbedre prosjektene, forhindre korrupsjon og gi giverne våre tilbakemeldinger på arbeidet dere har støttet.


TIPS

For hver runde deler du og de andre spillerne informasjon om hvilke land dere samler på og hvilke land dere ikke samler på. Prøv å spare stikkene på hånden din så lenge som mulig, så motspillerne ikke får mulighet til å ødelegge for deg ved å sitte på kortene du trenger for å fylle opp stikk. 

Samtidig bør du passe på at du ikke gir fra deg kort du vet motspillerne dine samler på, spesielt spilleren som kommer etter deg i runden. Du kan også ta sjansen på å skyve ansvaret over på neste spiller for et kort som spilleren etter der igjen trenger, slik at hen blir nødt til å ta inn kortet på hånden eller begrave det i den åpne kastebunken.

Hvis du trenger et kort som ligger på toppen av den åpne kastebunken, men ikke har et komplett stikk som du kan begynne å legge ned, kan du vurdere om kortet i kastebunken er så verdifullt at du kan "ofre" stikket du har på hånden. Det kan for eksempel være du har mulighet for å sikre deg et fasitkort (dobbelpoeng!) fra kastebunken som kan gi et stikk på fire kort, mot at du ofrer et stikk med tre kort fra hånden.

Hvis du har pokeransikt, nerver av stål og litt flaks, kan du "grave frem" et kort du trenger fra kastebunken, ved først å trekke inn kortet som ligger på toppen i én runde, og så sikre deg kortet du trenger i neste runde. Hvis motspillerne dine ikke er veldig våkne, er det lett å overse eller glemme at du egentlig er ute etter det "begravede" kortet.

Har du flere lure triks i ermet som du vil dele med oss og andre på Facebook, Instagram eller Twitter, bruk gjerne emneknaggen #geogo.

Barn: Barn kan spille på lag med en voksen, spille med færre land eller med færre kort per stikk. Med de minste barna kan du også spille Memory med land og hovedstad, der alle kortene ligger med bildesiden ned på bordet, og dere snur to og to kort, og prøver å finne kort som hører sammen. Barn er ofte glad i flagg, og du kan fortelle barnet hvilket land hvert flagg tilhører, eventuelt ved hjelp av fasitkortene.

Spillet er utviklet for Kirkens Nødhjelp av Stefan Storm og Harald Viken.

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Velg prisnivå 289,-

Et øyeblikk ...

{{var product.name}} ble lagt til i handlekurven. Handle videre
Gå til kassen